Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Izvoz podatkov za računovodski program Pantheon / Opal

Pripravili smo nadgradnjo, ki omogoča izvoz podatkov po standardu VOD, ki ga podpira tako Pantheon, kot Opal računovodski program.

Izvozili boste lahko sledeče podatke:

– Prejete (nabavne) in Izdane (prodajne) račune za izbrano obdobje. Poleg .xml datoteke za izmenjavo oz. uvoz v zgoraj omenjena programa lahko izvozite tudi pdf-e originalnih računov, kar bo služilo za kontrolo.

V MetaKocki si novost nastavite tako, da v “Nastavitve/Vaše podjetje” izberete opcijo “Pantheon” ali “Opal” kot prikazuje spodnja slika.

Izbiro shranite, odjavite se in ponovno prijavite v MetaKocko.
Nadaljujete tako, da v “Nastavitvah” kliknete na “Izmenjava podatkov”, izberete podatke, ki jih boste izvažali – prejete ali izdane račune, določite datumsko območje ter kliknete pripravi podatke. Pred prvim izvozom boste morali vnesti tudi konte, ki jih zahteva program vašega računovodje, le ti pa se bodo shranili za prihodnje izvoze.
Ko z nastavitvami končate, vnesete še geslo in ponovitev gesla ter kliknete “Pripravi podatke”, kot kaže spodnja slika:
Na e-mail, s katerim ste se prijavili v MetaKocko, boste prejeli obvestilo, ki vsebuje povezavo na obrazec za prenos pripravljenih podatkov.
To sporočilo posredujete računovodstvu, sporočite geslo, ki ste ga vpisali in v roku 24 ur mora računodstvo te datoteke prevzeti. Po 24 urah se datoteke zaradi varnosti avtomatično izbrišejo.
Računovodstvo si na tak način varno prenese podatke na svoj računalnik in uvozi v svoj program, kjer opravi svoje delo knjiženja in kontiranja – primer Pantheon:
a.) Uvoz izdanih računov
b.) Uvoz prejetih računov

Uspešno poslovanje,

ekipa MetaKocka