Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Davčne blagajne – kaj so in kakšne bodo spremembe v MetaKocki

O davčnih blagajnah se zaradi uvedbe s 1.Januarjem 2016 veliko govori, zato v nadaljevanju kratko sumarno pojasnilo, kaj pravzaprav so Davčne blagajne in kakšne so spremembe glede na trenutno izdajanje gotovinskim računov v MetaKocki.

  1. Vse blagajne morajo biti povezane v internet ( MetaKocka je že spletni program zato tu ni sprememb)
  2. Uporabnik davčne blagajne ( podjetje ) bo moralo na Fursu pridobiti certifikat, ki omogoča podpisovanje računov, ki se bodo poslali  elektronsko na Furs. To boste morali narediti pred koncem leta oz najkasneje do 31.12.2015.  (Novo)
  3. Uporabnik ( prodajalec) bo moral vpisati svojo davčno številko, ki se bo zapisala na izdan račun in prenesla skupaj s podatki računa na Furs.  (Novo)
  4. Poslovna enota bo poleg naslova imela vpisane podatke kot so št. katastrske občine, stavbe in dela stavbe. Ta podatek se bo po novem poslal na Furs. Poslal se bo ob prvi izdaji računa po 1.1.2016, potem pa samo v primeru spremembe. (Novo)
  5. Na izpisu računa bodo dodani elementi (Novosti):
    1. Čas izdaje računa
    2. Enkratna identifikacijska oznaka računa (EOR) – dodeli Furs ob uspešnem sprejemu računa
    3. Zaščitno oznako izdajatelja računa – dodeli MetaKocka (izpisana mora biti tudi kot QR koda)
    4. Oznako naprave s katero je bil izdan račun – dodeli MetaKocka
    5. Če se račun ponovno tiska, se mora izpisati Kopija in imeti tudi oznako zaporedne številke kopije
  6. Številčenje računov je sedaj predpisano na napravo ali pa na poslovno enoto. Vsi, ki imate več kot eno trgovino, bo potrebno po novem dodeliti štetje vsaki trgovini posebej
  7. Vsaka sprememba računa se zabeleži in takoj pošlje na Furs (trenutno se spremembe beležijo kot zakonsko predpisano v ozadju v datoteke)

Davčne blagajne oz. nadgradnje, ki so s tem povezane za uporabnike MetaKocke ne bodo doplačljive, saj spadajo v standardno oziroma zakonsko predpisane nadgradnje, ki je pokrita z naročnino, za vse nove uporabnik pa bo ta funkcionalnost že del vseh paketov MetaKocke kot del Maloprodaje.

Vsako od zgornjih točk, kot tudi dodatna pojasnila bomo v prihodnje opisali na Blogu, zato sledite našim objavam. Pred uvedbo bomo poslali tudi kratek priročnik z potrebnimi koraki za nastavitev vsega potrebnega v MetaKocki

Uspešno poslovanje,

ekipa MetaKocka

 

Bi želeli, da vas obveščamo o novostih? Spodaj vpišite vaše podatke:

1 thought on “Davčne blagajne – kaj so in kakšne bodo spremembe v MetaKocki”

  1. Pingback: MetaKocka blog - Vodenje podjetja, CRM, izdaja računov, fakturiranje, Nabava, Prodaja, Skladišče, Banka, Delovni nalogi ...

Comments are closed.