Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Delovni nalogi – planiranje, hkratno delo več uporabnikov

Delovne naloge smo nadgradili, dodali nove funkcionalnosti za zahtevnejše uporabnike in kreirali nov paket “Delovni nalogi”

Prednost uporabe novega paketa je v enostavnem planiranju, hkratnem delu več uporabnikov, hitri in učinkoviti kontroli ter omejevanju pravic prikaza prodajne vrednosti in stroškov delovnega naloga.

Plan materiala in dela se vnese s klikom na povezavo “Vnos plana”

Skrbnik lahko plan količin in stroškov vnese na podlagi stroškov, ki jih je vkalkuliral ob pripravi ponudbe ali pa ročno. Tako lahko vsako pozicijo delovnega naloga sproti nadzira in zagotavlja, da so stroški v območju predvidenega.

Ker delovni nalogi vsebujejo podatke tako o prodajnih vrednostih, kot tudi stroških mnogo podjetij, želi dostop do teh podatkov omogočiti zgolj določeni skupini zaposlenih, ostalim pa vidnost onemogočiti.

S tem namenom smo privilegije in varnost dostopa nadgradili tako, da določeni skupini zaposlenih lahko omejite dostop do teh podatkov obenem pa omogočite vnos podatkov v dodeljeni delovni nalog. Med privilegijih je dodana pravica  “Delavec – vnos porabe”,  kar omogoča vnos porabe časa in materiala brez pregleda stroškov in prodajnih vrednosti.

Uporabnik s pravico Delavec v seznamu vidi zgolj tiste delovne naloge, na katerih je bil planiran.

Pri pregledu delovnega naloga, kjer je planiran, pa ne vidi stroškov in prodajne vrednosti prodanih izdelkov:

Ti podatki so Delavcu skriti tudi pri vnosu porabe:

Na istem delovnem nalogu pa skrbnik takoj vidi vnos delavca skupaj s stroškom opravljenega dela ter vplivom na doseženo razliko v ceni oz RVC.

Tako je sedaj omogočen direkten vnos dela delavcem na delovni nalog – tudi če so na drugih lokacijah ali na terenu in tako zmanjšamo administrativno delo vnosa in kalkulacije delovnega naloga skrbniku (ali administratorju) v pisarni.

Področju delovnih nalogov pa smo dodali tudi opomnike, ki uporabniku, ki ste mu planirali delo, prikaže, kakšno delo ga čaka, rdeče obarva naloge, ki jih še ni opravil in omogoča poročanje porabe s klikom na planirano nalogo.

Hkrati smo nadgradili poročila:

– Seznam delovnih nalogov

– Seznam dela delavec in

– Delovni nalog pozicije

vsa poročila sedaj omogočajo prikaz plana in primerjavo z opravljenim delom

Paket je že na voljo, če bi ga želeli testirati nam pošljite mail na info@metakocka.si