Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Order Management – SMS obveščanje

Paket Order Management, vam poleg možnosti pošiljanja obvestil z elektronsko pošto, omogoča tudi obveščanje kupcev z SMS sporočili.

Ponudnik storitve je “NTH”, delovanje pa je enako pošiljanju email obvestil preko Mandrill transakcijskega sistema. S tem dodatnim kanalom obveščanja lahko poskrbite, da bodo vaši kupci aktivno obveščeni o statusu pošiljke, hkrati pa jim lahko pošljete obvestila tudi npr. v primerih, da je paket dostavljen v paketomat in ga še niso prevzeli.

V  kolikor bi želeli uporabljati SMS obveščanje je potrebno kontaktirati podporo za vklop.

Po vklopu SMS obveščanja je potrebno v dodatnih nastavitvah v Obvestilih dodi nov prožilec, določiti pogoje, kdaj naj se SMS sproži.

Vklopi se SMS pošiljanje in določi

  • Ponudnika – ponudnik je NTH
  • ID pošiljatelja – pri pošiljanju v tuje države se lahko nastavi ID »InfoSMS« ali pa se pošlje “senderje” (npr. ime podjetja), ki jih je potrebno predhodno registirati pri ponudniku ( določene države je plačljiva storitev – obrnite se na podoro)
  • Naziv predloge – vpišete poljuben naziv
  • Vsebina – Maksimalno št. znakov s presledki je 160, v kolikor je znakov več bo poslano več sms sporočil združenih v enega (obračuna se toliko sms kot je poslanih). Vsebino SMS sporočila, vpišete tako kot v Mandrill-u, pri kateri lahko uporabite dinamično vsebino.

Seznam vseh podprtih polj dinamične vsebine, njihov pomen in kje jih lahko uporabite najdete na povezavi:

https://metakocka.freshdesk.com/sl/support/solutions/articles/3000065783-mandrill-predloge-dinamična-vsebina

Z določanjem definicij je mogoče nastaviti kdaj želite, da se SMS sporočilo pošlje.

Definicije ki ji lahko določite so:

  • Ponavljaj na: omogoča, da nastavite periodično pošiljanje SMS obvestil, ki se bo izvajalo dokler se status naročila ne spremeni v enega od statusov,  ki so določeni v polju »Ne izvedi pošiljanja«.
  • Ne izvedi pošiljanja: omogoča, da določite status naročila, pri katerem se pošiljane SMS obvestila ne izvede
  • Preskoči sobote & nedelje: v kolikor vklopite funkcijo, SMS sporočilo ne bo poslano v soboto in nedeljo, ampak se postavi v vrsto in začne pošiljati v ponedeljek .
  • Pošlji med urami: tukaj določite, med katero uro želite da SMS sporočilo pošlje, če ura ni  nastavljena potem je se SMS sporočila začnejo pošiljati od 8ih zjutraj.
  • Ne pošlji na datum:  tukaj lahko določite dve možnosti, »Praznik« izberete državo za katero ne želite, da se SMS sporočilo pošlje ob praznikih, »Izbrani datumi« določite poljuben datum ob katerem ne želite, da se SMS sporočila pošiljajo. SMS obvestilo bo poslano naslednji delovni dan po uri ki je nastavljena.

Poslane sms-e lahko preverite v zavihkih “Poslani SMS” in “Poraba”, kjer so prikazani stroški pošiljanja, spodaj pa tudi aktualen cenik pošiljanja SMS -ov.

 

Uspešno poslovanje

ekipa MetaKocka

Bi želeli, da vas obveščamo o novostih? Spodaj vpišite vaše podatke: