Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Prihaja Crm – kje vam bo v pomoč?

V nekaj dneh prihaja Crm (kaj je to?), zato je smisleno, da vam razkrijemo, kakšne težave bo reševalo področje Crm v MetaKocki.

1. Čas hitro mine, podrobnosti dogovorov  v spominu zbledijo

Verjetno se vam je že zgodilo, da vas je kupec, ki ste mu poslali ponudbo, po 6 mesecih poklical in zastavil vprašanja glede cen in podrobnosti ponudbe. Če niste eden tistih redkih, ki si zelo natančno beleži podrobnosti in imate več kot odličen spomin, si je podrobnosti ponudbe in kalkulacije le te težko priklicati iz spomina. Še večji problem nastane, če vam kupec to ponudbo potrdi, vi pa posel speljete z napakami, ker niste upoštevali dogovorjenih detajlov ponudbe izpred 6 mesecev!!  Se sliši znano?

Z uporabo MetaKocke Crm boste ta problem enostavno rešili, saj vam bo omogočeno, da zabeležite vso komunikacijo, telefone in emaile, vezane na ponudbo ali račun. Tako se vam nikoli več ne bo zgodilo, da boste svojemu podjetju naredili dvojno škodo – napačno izvedli posel in izgubili kupca.

2. Zaposleni oddide drugam

V vsakem podjetju prihaja do fluktuacije zaposlenih. Problem nastane, če eden ključnih zaposlenih hitro oz. prehitro odide in ne preda vseh poslov nasledniku. Žal pa se tudi pri urejeni predaji ogromno podatkov izgubi, to je pomembnih podatkov o kupcu, dogovorih in vseh malih podrobnostih, ki doprinesejo k uspešnem poslu.

V primeru uporabe MetaKocke Crm se vam to ne bo zgodilo, saj bodo vsi podatki zabeleženi na enem mestu in vedno dostopni.

3. Analiza prodajnih priložnosti in prenos informacij sodelavcem

Uspeh prodaje v teh časih od nas zahteva precej časa in napora. Mnogokrat ni časa ali načina, da bi ugotovili, katera prodajna pot je najuspešnješa, vam prinese največ novih priložnosti in s tem prodaje. Naporen delovnik celotne ekipe v podjetju pa usklajevanje in prenos dogovorjenih poslov, podrobnosti in hkrati dodeljevanje nalog spremeni v kaos, organizirano spremljanje, kaj je vzrok in od kje kupci prihajajo pa ostane le eden od napisanih ciljev, ki jih nikoli ne uresničimo.

V MetaKocka Crm-ju boste z enim klikom dodelili nalogo vašemu sodelavcu, mu nastavili opomnik, hkrati pa brez dodatnega dela posredovali vse potrebne informacije o podrobnostih dogovora za pravilno izvedbo dogovorjenega posla.

Imate vprašanje, idejo glede Crm-ja, ki prihaja – pišite nam na info@metakocka.si ali pokličite na 059 086 670

Matej