Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Samodejna izdelava dobavnice / prevzemnice na računu

MetaKocko uporabljate za vodenje materialnega poslovanja, zato pred vnosom vsakega nabavnega ali prodajnega računa izdelate ustrezno prevzemnico oz. dobavnico. Pred kratkim smo za hitrejše delo izdelali možnost enostavnega prenosa ponudbe v dobavnico in zatem na račun, sedaj pa smo na račune dodali še možnost, da se vam preko določitve skladišča za blago, samodejno izdela dobavnica oz. prevzemnica.

Uporaba je zelo preprosta. Ko izdelate novi račun ali prenesete artikle preko ponudbe / naročilnice, je potrebno izbrati še skladišče.

Ob shranitvi računa se samodejno doda dobavnica / prevzemnica, ustrezno spremeni količina na skladišču ter izvede preverjanje za morebitno negativno količino na skladišču.

Če želite dobavnico / prevzemnico tudi natisniti, jo boste našli v ustreznem seznamu na skladišču. Iz opisa je lepo razvidno, da je le ta povezana z računom ter da jo na skladišču ne morete spreminjati.

Če v večini primerov uporabljate določeno skladišče, si le tega lahko kot prevzeta nastavitev določite tudi v nastavitvah. Ob izdelavi novega računa se bo le ta privzeto izbral.