Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

CRM partnerji in napredno iskanje

Iskanje partnerjev sedaj omogoča bolj napredno iskanje, kjer lahko navedemo natančnejše pogoje za iskanje. Možnost je dostopna preko povezave “Napredno iskanje”. V prvem stolpcu je potrebno izbrati iskalni kriterij, v drug stolpec pa vpisati ali izbrati iskano vrednost.

Za lažjo uporabo še naslednji nasveti :

  • recimo, da nas zanimajo vsi partnerji, ki imajo status “Potencialen” ali “Priložnost”. Za ta primer vnesemo dva iskalna kriterija tipa “Status” in z vrednostima “Potencial” oz. “Priložnost”.
    Podobno pravilo velja skoraj za vse iskalne kriterije – če vnesemo več vrednosti istega kriterija, se med njimi upošteva pogoj tipa ALI.
  • razlika med “Status” in “Zadnji status”. Zadnji status pomeni, da iščemo zgolj partnerje, ki imajo zadnji status določeno vrednost. V primeru izbire “Status”, pa iščemo po celotni zgodovini spreminjanja statusa tega partnerja. Podobno velja za Aktivnost in Prodajni kanal.
  • Prosti tekst deluje enako kot iskanje s pomočjo iskalnega polja v seznamih. To pomeni, da se iskanje izvaja po vseh podatkih uporabnika. Možnost je zelo uporabna za primere, ko si določene partnerje označimo s pomočjo besed v opisu aktivnost.