Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Dodajanje priponk dokumentom – 1.del

Velikokrat se v poslovanju zgodi, da dokument, ki ste ga vnesli v MetaKocko temelji na zunanjem dokumentu, kjer je vsebina opiasna podrobneje, širše. Na teh dokumentih je vsebina opisana podrobneje saj so napisani pomembni podatki, ki jih ne vnašate v MetaKocko. Tak primer je npr. številka vaše naročilnice na prejetem računu dobavitelja ali pa tekst pogojev garancije na računu, izpisane deklaracije.

Nekaj primerov, kjer vam bodo priponke zelo olajšale preglednost poslovanja:

Računi v nabavi oz. računi dobaviteljev, ki jih vnesete v MetaKocko – da bi pogledali, kaj piše na originalnem računu je potrebno poiskati račun v fasciklu, ki se verjetno nahaja v vaši pisarni ali računovodstvu. Če ste na poti ali celo v tujini je pregled tega lahko problem. Sedaj boste račun dobavitelja skenirali in enostavno pripeli vnešenemu dokumentu.

Dobropis – izstavili ste dobropis kupcu, ker je izdelek, ki ste ga poslali kupcu poškodovan. Slike dejanske poškodbe lahko sedaj pripnete in v primeru, da bi vas ali zavarovalnico zanimal vzrok  za dobropis zgolj odprete pripete slike in informacija je takoj na voljo.

Računi v prodaji – opravljate storitev, ki traja nekaj mesecev in s kupcem sta dogovorjeni, da izdajate račune glede na doseženo. Sedaj lahko vsakemu računu pripnete sliko obračunanega dela in stanja glede na dogovorjeno.

Priponke dodajate tako, da na spodnjem delu računa kliknete na povezavo “+ Pripni datoteko”. Odpre se manjše okno za dodajanje treh datotek hkrati. Ko jih izberete, kliknete na “Prenesi” in datoteke se umestijo na spodnji del dokumenta.  Takoj, ko jih shranite, jih lahko tudi izberete in ponovno odprete.

Trenutno lahko priponke dodajate na Račune, Dobropise, Avansne račune v Prodaji, Račune, Bremepise in Avansne račune v Nabavi, Ponudbe, Naročilnice in Artikle.

Sledijo: Delovni nalogi ter CRM.

1 thought on “Dodajanje priponk dokumentom – 1.del”

  1. MARKO RADMAN

    Odlična varianta le ena mala pripomba. Če želim sedaj pripeti datoteke na račune ki so že zabeleženi kot plačani (Izpiski) mi program ne dovoli ponovcno shraniti računa. Bilo bi super,če bi bilo pripenjanje datotek neodvisno.

Comments are closed.