Blog Novosti, nasveti, navodila

Blog Novosti, nasveti, navodila

Tehnična dokumentacija za povezavo s spletnimi trgovinami

Na podstrani za razvijalce (http://dev.metakocka.si) je na voljo tehnična dokumentacija, primeri uporabe v PHP programskem jeziku in postopek za začetek integracije vaše spletne trgovine z MetaKocko. Poglejmo si nekaj primerov uporabe integracije :

  • v MetaKocki vodite bazo artiklov in uporabljate skladišče za vodenje zaloge. Spletna trgovina periodično preverja stanje dejanske zaloge in uporabniku ponudi informacijo o zalogi artikla, ki ga kupuje oziroma o dobavnem roku v kolikor ta ni na zalogi,
  • bazo artiklov lahko vodite tudi v spletni trgovini. Ob izvedbi nakupa se v MetaKocka pošlje zahtevek za izdelavo ponudbe ali računa in samodejno doda tudi ustrezne artikle, ki v MetaKocki še ne obstajajo,
  • ko uporabnik v spletni trgovini izvede nakup in bi plačal preko transakcijskega računa, se v MetaKocka samodejno izdela ustrezna ponudba, ki jo kupcu pošljete po emailu. Ko je ponudba plačana, blago odpremite, iz ponudbe pa izdelate račun, ki ga priložite poslanemu blago.
  • artikle prodajate preko različnih prodajnih kanalov – spletne trgovine, večji trgovci, sejmi, posebne predstavitve, itd. Vodenje artiklov, partnerjev, zaloge, računov, ponudb, itd ni bilo še nikoli enostavneje, saj vse vodite in spremljate v eni aplikaciji.
  • uporabnik v spletni trgovini opravi nakup, vi pa mu želite poslati ponudbo, ki ima vse informacije in podobo vašega podjetja. Spletna trgovina pokliče MetaKocko ter dobi ustrezno ponudbo v PDF formatu, ki jo pripnete v email, ki ga pošljete kupcu ob zaključenem nakupu,
  • uporabnik je v spletni trgovini že opravil plačilo  (kreditna kartica, moneta, paypal). Takoj mu želite izdati račun. Spletna trgovina pokliče MetaKocko, le ta izdela račun v PDF obliki in spletne trgovina ga pošlje uporabniku.

Vas zanimajo še ostale možnosti povezovanja MetaKocke in vaše spletne trgovine? Stopite v stik z nami na podpori (podpora@metakocka.si ali 059 086 671) in z veseljem vam bomo pomagali.